Verden
Bildet er av en lang, rett vei gjennom byen Kaesong i Nord-Korea. På begge sider av veien står det høyhus. Det er lite folk og biler i gatene.

En hel by i Nord-Korea er i karantene

Nord-Korea har lenge sagt at ingen er smittet med korona i landet. Nå sier de at en mann har symptomer på smitte.

Kaesong er en by i Nord-Korea. Den er satt i karantene. Årsaken er at en mann med symptomer på korona kom til byen fredag.

Mannen er en som tidligere har flyktet fra Nord-Korea. Han rømte til nabolandet i Sør for flere år siden. Han kom tilbake fra Sør-Korea 19. juli. Han kom til landet på ulovlig vis, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

KCNA melder at byen er i karantene. Det er erklært nød-tilstand i området. Det er Kim Jong-un som bestemte det lørdag. Da hadde han et møte med flere av de som styrer Nord-Korea. Kim Jong-un er leder av landet.

Les også: – Nord-Korea har sprengt kontor for samarbeid

Nord-Korea mener mannen er smittet i sør. Men det er Sør-Korea uenige i. De sier mannen ikke har hatt kontakt med noen som er smittet i Sør-Korea.

– Han er ikke registrert som smittet av korona. Vi har heller ikke registrert at han har vært i kontakt med folk som er smittet. Det sier Yoon Tae-ho, ifølge nyhetsbyrået Yonhap. Han er en viktig mann i helse-myndighetene i Sør-Korea.

Det er usikkert om mannen er testet for korona i Sør-Korea.

Les også: Sør-Korea må stenge skoler igjen

Mannen har trolig svømt over grensa. Militæret i Sør-Korea tror han svømte fra øya Gwanghwa. De mener han først tok seg gjennom et avløpsrør. Han unngikk på den måten å bli oppdaget av vaktene på grensa.

Han blir den første som blir registrert med smitte i nord hvis prøven viser at han har korona. Nord-Korea har hele tiden sagt at ingen er smittet i landet. Men eksperter i andre land tror det er usant.

Mer fra Verden

På forsiden nå