Verden

Her døde minst 100 mennesker

Et stort lager eksploderte på havna i Beirut i Libanon. 100 mennesker er døde. Flere tusen er skadd.

Ruiner av bygninger, biler kastet i alle retninger, biter av glass, forvridd metall og spor etter brann. Slik ser det ut på havna i Beirut i Libanon. To store eksplosjoner blåste bort alt i nærheten.

Minst hundre mennesker er allerede døde. Det sier Libanons Røde Kors. Trolig vil tallet på døde stige enda mer.

Minst 4.000 mennesker er skadd i eksplosjonen.

Helse-myndighetene i Libanon har sagt lavere tall på skadde og døde. Men fortsatt endrer situasjonen seg hele tiden.

– Hittil er over 4.000 personer skadd. Over 100 er døde. Våre team søker og driver med redning i områdene rundt. Det sier Røde Kors i en uttalelse onsdag morgen.

Gjennom natten lette mange etter savnede i mørket.

– Mange mennesker er savnet. Folk spør etter sine nære og kjære ved akuttmottakene. Det er vanskelig å lete på natta. Det er fordi vi ikke har noe strøm. Vi står overfor en sann katastrofe. Vi trenger tid for å vurdere omfanget av skadene, sa helseminister Hamad Hassan natt til onsdag.

Røde Kors opplyser at hundrevis av skadde er tatt til sykehus. Lokale sykehus har bedt folk gi blod. Slik kan de hjelpe alle pasienter som er blitt lagt inn. Ifølge Røde Kors er belastningen enorm på sykehusene i området.

De overlevende våknet onsdag opp til et katastrofeområde med massive skader ved havnen i Beirut. Eksplosjonen har også laget store skader i områdene rundt.

Hele nabolag ble ødelagt. Flere ofre er trolig fortsatt begravd i ruinene.

Natt til onsdag sa Hassan at minst 78 mennesker hadde mistet livet, og at mange er savnet.

Mange land har tilbudt hjelp og støtte til Libanon. Frankrike, Danmark og Israel er blant landene. Situasjonen i Libanon var vanskelig før eksplosjonene. Den siste tiden har folk demonstrert mot landets energi-departement. Årsaken er at landet ikke har klart å levere nok strøm.

Mer fra Verden

På forsiden nå