Verden

Myndighetene tror at én av fem i Sør-Afrika kan ha hatt korona

12 millioner. Så mange kan ha vært smittet med korona i Sør-Afrika, ifølge regjeringen i landet. Det er mange flere enn de som har fått påvist smitte.

Sør-Afrika hadde tirsdag 650.749 smittede med korona siden smitten kom til landet. Det er 47,8 prosent av alle som er smittet på hele kontinentet til nå. Minst 15.499 i landet er døde med korona.

Men det kan være langt flere smittede enn de som er testet. Det kan være 18 ganger flere sier Zweli Mkhize. Han er lege er helseminister.

– Det er rundt 20 prosent av alle som bor i landet, sier han.

Myndighetene skal nå lage en undersøkelse i hele landet. Den kan kanskje gi mer nøyaktige tall. De skal se hvor mange som har anti-stoffer blant de som bor i Sør-Afrika.

Antistoffer viser immun-forsvaret hvor det er virus eller bakterier. De viser også hva slags smitte som er i kroppen. Slik kan de se hvor mange som har hatt korona, uten å få symptomer.

Shabir Madhi er ekspert på vaksiner. Han er forsker ved et universitet i landet. Han mener at det kan være enda flere smittede i noen steder. Han tror det kan være så mange som 40 prosent i områder hvor folk bor tett på hverandre.

Mer fra Verden

På forsiden nå