Verden

New York åpner skolene igjen

Byer over hele USA holder fortsatt elevene på hjemmeskole. Men denne uka åpner New York klasserommene igjen.

Tirsdag var det slutt på hjemmeskole for barna i New York i USA. Da åpnet skolene i byen igjen. Hundretusener av barn kom tilbake på skolen.

Førskoleelevene er allerede tilbake. Elevene på ungdomsskolen og videregående kommer tilbake torsdag.

Elevene på barneskolen skulle egentlig startet på skolen igjen 10. september. Men fagforeningen til lærerne mente det var utrygt. Årsaken var faren for å bli smittet med korona.

På skolene er det dårlig luft og ventilasjon. Noen skoler har ikke helsesøstre. Også andre årsaker gjorde skolen til en dårlig arbeidsplass. Fagforeningen truet med streik hvis de ble tvunget på jobb.

Noen lærere har undervist elever på hjemmeskole ved selv å være hjemme. Det skal de fortsette med. Andre lærere skal undervise elever i klasserommet. En tredje gruppe lærere skal styre elever som både har undervisning på skolen og hjemme.

Litt under halvparten av elevene har bare hatt undervisning hjemme. Fortsatt er det bare hjemmeskole i mange av de store byene i USA. I Palm Beach County i forstedene til Miami er skolene åpnet igjen. Der er 197.000 elever tilbake i klasserommet.

Siste utgave

På forsiden nå