Verden

Lærer halshugget i Paris

En lærer underviste i ytringsfrihet. Han viste fram karikaturer av profeten Muhammed. Fredag ble han halshugget i Paris.

Politiet rykket ut til en forstad i Paris i Frankrike. Politiet oppdaget en person som var drept. Rette ved fant de en mann med kniv og softgun. Han var truende. Det endte med at mannen ble skutt av politiet.

Den drepte mannen var blitt halshugget. Han var lærer. Læreren hadde undervist om ytringsfrihet. Han hadde også vist fram karikaturer av profeten Muhammed. Det bekrefter politiet i Frankrike, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Avisen Le Parisen skrev først om læreren. Politiet etterforsker hendelsen som «et drap knyttet til en terrororganisasjon»

Drapet skjedde samtidig som en rettssak i Paris. Den er etter angrepet på magasinet Charlie Hebdo i Paris. Det var i 2015. Magasinet publiserte tegningene av profeten Muhammed. Det var årsaken til at 12 personer som jobbet der, ble drept.

Angrepet fredag skjedde rundt klokka 17 ved en skole. Den ligger i Conflans-Sainte-Honorine. Det er en forstad vest for Paris. Offeret var historielærer.

Siste utgave

På forsiden nå