Verden
Bildet er av utenriksministeren i Danmark. Det er Jeppe Kofod. Han står foran et dansk flagg.

Folk anmelder Kofod for voldtekt i 2008

Jeppe Kofod er utenriksminister i Danmark. Han er anmeldt for en voldtekt som skal ha skjedd i 2008. Men det blir nok ingen større sak, sier en professor i jus.

Flere personer i Danmark har anmeldt Jeppe Kofod. Han er utenriksminister i landet. Politiet sier han er anmeldt for å ha voldtatt en 15 år gammel jente. Det skal ha skjedd i 2008.

Kofod hadde sex med jenta på en fest på en folkehøyskole i Esbjerg. Det var i påsken 2008, mens det var et seminar på skolen, skriver avisa B.T. Han har innrømmet at de hadde sex, og at det var dumt av ham. Det sa han da saken ble kjent samme året som det skjedde. Han var 34 år gammel.

Kofod er anmeldt for å ha brutt to lover i Danmark. Den ene er voldtekt. Den andre er blir kalt  «skolelærer-paragrafen». Den øker den seksuelle lavalder fra 15 til 18 år. Det skjer når personen som er under 18 år har sex med noen som har fått tillit med å lære den unge noe.

Jenta deltok på seminaret. Hun var også med i ungdoms-organisasjonen i partiet til Kofod. Det heter Socialdemokratiet. Jenta har også hatt arbeidsuke for partiet i nasjonal-forsamlingen. Kofod var der for å holde foredrag.

Sten Schaumburg-Müller er professor i jus. Han jobber ved Syddansk Universitet. Han tror det blir lite konsekvenser for Kofod.

Det er det flere årsaker til. Det er lenge siden. Jenta har ikke sagt noe selv om at det har skjedd noe ulovlig. Og de som har anmeldt saken har ingenting med den å gjøre, sier han til nyhetsbyrået Ritzau.

Mer fra Verden

På forsiden nå