Verden
Bilde 1 av 2

Peter Madsen hadde et gissel da han prøvde å rømme

Peter Madsen er dømt til å være i fengsel resten av livet. Tirsdag ble en kvinne tatt som gissel da han prøvde han å rømme. Men Madsen ble pågrepet etter kort tid.

Madsen prøvde tirsdag formiddag å rømme fra fengselet i Albertslund, skriver Ekstra Bladet. De har publisert et bilde av Madsen. Han sitter på bakken ved en hekk. To politifolk peker på ham med våpen.

Madsen rømte klokken 10. Like etter klokken 13 er Madsen pågrepet og kjørt vekk av politiet. Det sier journalisten fra Ekstra Bladet som er på stedet.

Madsen tok en sivil ansatt i fengselet som gissel da han prøvde å rømme. Det sier Bo Yde Sørensen. Han er leder i fengsels-forbundet i Danmark., Sørensen sier at Madsen truet med å skade kvinnen. Det så ifølge vaktene ut som at Madsen hadde et håpen.

– Våpenet virket ekte. Så fengsels-betjentene i porten turte ikke ta noen sjanser med tanke på gisselet. De vurderte at hun var i livsfare. De valgte å slippe ham ut av porten. Det er et valg jeg støtter. Vi skal ikke risikere at noen blir drept, sier Sørensen til Ekstra Bladet.

De ansatte i fengselet fulgte etter Madsen da han flyktet gjennom porten. Men de måtte stoppe da han truet dem.

Avisen B.T. skriver også at Madsen truet seg ut av fengselet. Han skal ha sagt at han hadde en bombe. Bildet i Ekstra Bladet viser at Madsen har det som kan minne om et bombebelte rundt magen.

Madsen skal ha kommet seg 4–500 meter vekk fra fengselet. Politiet har sperret av et stort område rundt stedet. Politi reiste ut med mye folk. Både skarpskyttere, bombegruppe og kommandosentral ble sendt til stedet.

Politiet skriver på Twitter at en mann er pågrepet for å ha prøvd å rømme. Det var Madsen, sier de til kanalen DR.

Madsen skal ha vært isolert i fengselet. Årsaken er at det har vært mistanke om at han hadde planer om å rømme, ifølge Ekstra Bladet.

Madsen ble i 2018 dømt til fengsel resten av livet. Han ble dømt for å ha mishandlet og drept Kim Wall. Hun var en journalist fra Sverige som var invitert med på tur i ubåten Madsen hadde bygget selv.

Madsen var mest kjent som oppfinner i 2017. Ubåten han hadde laget var en av de største i verden som var laget av en privatperson. Drapet ble oppdaget etter en større leteaksjon etter Madsen og ubåten. Den ble senket av Madsen i forbindelse med drapet.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå