Verden
Bildet viser en utbrent bil.

Hjelper drept i angrep i Aserbadsjan

En frivillig delte ut mat til vanlige folk i nød i Aserbasdsjan. Da ble han drept i et rakett-angrep.

Konflikten mellom Aserbadsjan og Armenia vokser stadig. I området Nagorno-Karabakh er det mange angrep. Stadig flere vanlige folk blir drept i konflikten. Det sier organisasjonen Røde Kors.

Aserbajdsjan har varslet Den europeiske union (EU) om det de mener er armenske angrep på vanlige folk. Aserbadsjan påstår at Armenia bruker klasevåpen mot sivile. Det er en type våpen som er forbudt i en rekke land i verden.

Onsdag var det flere angrep med raketter. Da ble en frivillig fra Aserbajdsjans Røde Halvmåne drept. Flere andre ble også drept i onsdagens angrep mot Barda-distriktet. Det sier Røde Kors.

Aserbajdsjanske myndigheter sier at 19 vanlige folk ble drept i angrepet. Armenia nekter for at angrepet har skjedd.

Den frivillige ble drept mens han delte ut hjelp til vanlige folk i Aserbasdsjan. Norges Røde Kors bekrefter dette. De er i er svært bekymret for at mange vanlige folk blir drept i konflikten

Den frivillige var i Barda-distriktet nær Nagorno-Karabakh da han ble drept.

– Angrepene førte til at sivile ble drept. Flere ble skadd. Hus og hjem ble fullstendig ødelagt. Dette er helt uakseptabelt, sier Morten Tønnessen-Krokan i Røde Kors i Norge.

Mer enn 100 vanlige folk er drept på begge sider av konflikten. Den brøt ut 27.september. Flere ganger er landene blitt enige om å legge ned våpnene midlertidig. Men slike våpenhviler har blitt brutt raskt.

Nagorno-Karabakh-regionen er offisielt en del av Aserbajdsjan. Der bor det flest fra Armenia. Regionen har blitt styrt av armenere siden det ble slutt på den russiske Sovjetunionen.

Mer fra Verden

På forsiden nå