Verden
Bildet viser politi. ambulanser og politibiler.

Minst to drept i terror i Wien

Mandag kveld var det skyting i Wien i Østerrike. Minst to personer er drept. Myndighetene kaller det terror.

Minst to personer er drept etter skyting mandag. Det skjedde i Østerrikes hovedstad Wien. Landets innenriksminister sa mandag kveld at det pågår et angrep.

Det er foreløpig usikkert hva målet for angrepet er. Det startet ved Schwedenplatz ved Donau, i sentrum av Wien.

Karl Nehammer er innenriksminister i Østerrike. Han sier at det pågår et angrep. Det er flere sårede og drepte. Han er intervjuet av kanalen ORF.

Nødetatene i Wien melder også om flere drepte og skadde.

– Vi kan ikke si hvor mange foreløpig. Vi holder fortsatt på med å få et overblikk. Det sier en talsmann for nødetatene til nyhetsbyrået APA.

Politiet i Wien prøvde mandag kveld å få folk i byen til å forlate sentrum. Politifolk med våpen ba fotgjengere og syklister om å forlate sentrum. Biler som var på vei inn mot sentrum, ble bedt om å snu.

Politiet i Wien skriver på Twitter at det har vært skyting på seks forskjellige steder. Flere mistenkte skal ha brukt rifler i angrepet. Politiet ba folk om ikke å dele verken bilder eller video i sosiale medier.

De første meldingene var om skyting ved en synagoge. Men det er uklart hva som er målet med angrepet.

Mandag kveld får 15 personer behandling op sykehus, skriver nyhetsbyrået APA.

En rabbiner i Wien sier at han så minst en person skyte mot - De skjøt minst hundre skudd, sa rabbiner Schlomo Hofmeister til nyhetsbyrået AP. Det skjedde på gaten under vinduet hans.

Han fortalte at alle barer og restauranter var åpne. Fra midnatt skal alle stenge i en måned framover. Trolig var mange mennesker ute for siste gang på en stund.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå