Verden

Donald Trump mener at han vinner

President Donald Trump sier at han er sikker på at han vinner valget. Han hevder å ha vunnet i stater der resultatet ikke er klart.

Valget i USA er langt fra over. Men president Donald Trump er sikker på seieren. Trump har vunnet store stater som Ohio, Texas og Florida. Resultatet i flere andre stater er foreløpig ikke klare. Men Trump hevder å ha vunnet dem.

– Jeg vil takke det armerikanske folket og alle de millioner som har støttet oss, sier Trump.

Motkandidat Joe Biden sa tidligere onsdag at de må vente på resultatet. Men president Trump gir seg ikke.

– Vi skal vinne dette. Sånn som vi ser det, så har vi vunnet allerede, sa Trump i talen sin. Han snakket til USA litt over klokken 8 onsdag morgen.

Trump sier at de hadde gjort klar til feiring. En stor feiring som følge av suksessen. Men at feiringen plutselig er avlyst. Han skylder på dem som stemte mot ham.

Han sier at folkets avgjørelse er en svindel, og at de ikke vil godta det. Trump varsler også at han vil trekke resultatet for domstolene.

Trump sa at han har vunnet i Pennsylvania og Michigan. De kalles vippestater. Der er stater der det ikke finnes noe avgjort resultat. I disse statene er det mange som har stemt med posten. Derfor tar det tid å telle opp stemmene. Derfor er det også svært uklart hvem som ligger an til å vinne der.

– Jeg har informasjon om at jeg vinner Pennsylvania, sa Trump.

Trump ble møtt av jubel fra dem som støtter dem.

Visepresident Mike Pence sa at Trump var på vei mot seier.

Siste utgave

På forsiden nå