Verden
Bilde 1 av 2

Ingen klar vinner i USA

– Vi ser ut til å vinne dette valget, sier Joe Biden. – De prøver å stjele dette valget, sier president Donald Trump. Onsdag morgen var det uklart hvem som blir ny president i USA.

Tellingen av stemmer fortsetter i mange stater i USA. Der var det valg på ny president tirsdag. Noen stater varsler at de ikke blir ferdige før fredag. Dermed var resultatet etter valget i USA fortsatt uavklart onsdag morgen.

Joe Biden er kandidat til president for Demokratene. Biden sier valgresultatet muligens ikke er klart før om flere dager. Men at han er trygg på å vinne president-valget.

– Vi visste at det ville ta lang tid. Men hvem hadde trodd vi skulle holde på til i morgen, og kanskje enda lenger. Vi er på god vei mot å vinne dette valget, sa Biden onsdag. Han snakket til velgere som støtter ham i Wilmington, North Carolina. Dte skriver nyhetsbyrået NTB.

Biden understreket at det er viktig å være tålmodig. Årsaken er at det tar tid å telle alle stemmene.

President Donald Trump er sikker på at han vil vinne. Han skriver på Twitter at noen forsøker å stjele valget. Han skriver også at stemmer ikke kan bli avlagt etter at valglokalene er stengt.

– Vi leder STORT, men de prøver å STJELE valget. Vi vil aldri la dem gjøre det. Stemmer kan ikke bli avlagt etter at valglokalene er stengt, skriver Trump på nettstedet Twitter.

Presidenten skriver at han vil komme med en uttalelse senere. Twitter har skjult meldingen fra presidenten.

– En stor SEIER, skriver han også.

Tidligere valgkvelden har han holdt seg i ro.

Trump klarte å vinne statene Florida og Ohio. Han vant også Texas. Dette er stater der han vinner mange valgmenn. Det har mye å si for det endelige resultatet.

Joe Biden er på sin side sikker på å vinne staten Pennsylvania. Der teller de fortsatt stemmer.

– Vi kan vite resultatene så tidlig som i morgen tidlig. Men det kan ta enda lenger tid. Det er ikke opp til meg eller Donald Trump å erklære seier. Men jeg er optimistisk for utfallet, sier Biden.

Noen valgvinner blir trolig ikke utropt før torsdag. Det er fordi flere vippestater tidligst kommer med resultater onsdag kveld norsk tid.

I staten Michigan kjemper kandidatene om 16 valgmenn. De har resultatene klare først onsdag kveld lokal tid. Det opplyser delstatsmyndighetene ifølge Bloomberg News.

I Pennsylvania er det 20 valgmenn som kan vinnes. I Wisconsin er det heller ikke klart. Der er det 10 valgmenn.

I disse tre delstatene dreier det seg dermed om totalt 46 valgmenn. Det kan bli avgjørende for utfallet av presidentvalget. Vinneren må ha 270 valgmenn.

Siste utgave

På forsiden nå