Verden
Bildet viser demonstranter i i Phoenix. Flere av demonstrantene hadde våpen.

Folk demonstrerer i flere amerikanske byer

Det er flere demonstrasjoner i USA onsdag lokal tid. Flere steder har det vært opptøyer og uro.

President-valget i USA ble mye jevnere enn ventet. President Donald Trump har hevdet at det har skjedd jukt i valget. Det har ført til frykt for vold og opprør.

I Portland har det vært voldsomme demonstrasjoner i hele 2020. Der var frykten særlig stor.

Onsdag kveld lokal tid satte guvernør Kate Brown inn nasjonalgarden. Det er for å stanse det politiet kaller opprør. Det har ikke kommet meldinger om at noen er blitt skadd. Men politiet skriver på Twitter at det er meldinger om mye vold.

Folk samlet seg utenfor lokalene der stemmene blir talt opp. Det skjedde i byen Phoenix i Arizona og i Detroit i Michigan onsdag kveld.

Det ble voldsomt begge steder. I Arizona prøvde flere å ta seg inn i bygget. De ropte ting som «Stopp tyveriet»

– Vi kommer ikke til å la dette valget bli stjålet. Punktum. Det sier kongress-mannen Paul Gosar. Han er blant demonstrantene i Phoenix.

Senere ble valglokalet stengt for de som ikke er med på opptellingen. Flere av demonstrantene hadde våpen, melder kanalen CNN.

I Detroit har en stor gruppe som støtter Trump, samlet seg utenfor et lokale. Der telles stemmene opp.

Demonstrantene roper «stopp opptellingen». De har forsøkt å ta seg inn i lokalet. Medier melder om en hissig stemning utenfor lokalet.

Onsdag var det demonstrasjoner i byer som Seattle, Philadelphia, Washington og New York. Men det er ikke kommet meldinger om at noen er blitt skadd.

I Chicago har flere demonstranter samlet seg i gatene. Blant annet utenfor byens Trump Tower. Det er en bygning som tilhører Donald Trump.

I Philadelphia samlet omtrent 200 demonstranter seg onsdag ettermiddag. De ville forsvare demokratiet.. I Gruppen var det fagforeninger, folk som er opptatt av klima og andre.

I Phoenix samlet rundt 150 personer som støtter Trump seg. De var utenfor rådhuset. «Skam over Fox», ropte demonstrantene. Det er etter at kanalen Fox News tidlig kåret Biden til vinner i delstaten.

New York Times-reporteren Simon Romero har lagt ut en melding på Twitter. Den viser at minst en av demonstrantene har en militær-aktig rifle.

I dagene fram mot helgen er det planlagt minst 100 demonstrasjoner. Det melder kanalen USA Today. Gruppen ShutDownDC varsler kraftige demonstrasjoner. Det er dersom Donald Trump prøver å si at valg-resultatet ikke er gyldig.

Mer fra Verden

På forsiden nå