Verden
Bildet viser en israelsk soldat. Israelske soldater er blant dem som har angrepet palestinske skoler og barnehager. Det viser en rapport fra Flyktninghjelpen.

Skal ha angrepet skoler og barnehager

Israel skal ha angrepet skoler og barnehager i de palestinske områdene. Det skal ha skjedd hundrevis av ganger, ifølge Flyktninghjelpen.

Palestinske skoler og barnehager skal ha blitt angrepet flere hundre ganger. Israelske sikkerhets-styrker og israelere som bor i palestinske områder, skal ha utført angrepene. Det sier organisasjonen Flyktninghjelpen.

Israelske soldater, private sikkerhets-vakter og israelere som bor i palestinske områder, gjennomførte 296 angrep. Det var mot elever, barnehager, ansatte på skoler og skolebygg. Angrepene skjedde på Vestbredden fra januar 2018 til juni 2020. Det viser en ny rapport fra Flyktninghjelpen.

Det tilsvarer i gjennomsnitt omtrent ett angrep hver tredje dag.

Angrepene er blant annet skyting mot barn, arrestasjoner og overgrep. I tillegg viser rapporten at Israel med jevne mellomrom river palestinske skolebygg.

– Israels politikk og praksis mot palestinske skoler har skapt et miljø av frykt. Det gir barn traumer, sier Jan Egeland. Han er generalsekretær i Flyktninghjelpen.

Han sier Israel er forpliktet til å ikke angripe utdanning. Men at de bryter denne loven.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå