Verden

Dansk politiker er pågrepet i Paris

Rasmus Paludan skal ha planlagt å brenne Koranen. Onsdag ble han pågrepet av politiet i Paris. Nå er også to menn tiltalt for å ha forsøkt å drepe ham.

Stram Kurs er et politisk parti i Danmark. Partiet er fiendtlig innstilt til islam. Det er danske Rasmus Paludan som har grunnlagt partiet. Han er politiker på ytre høyre.

Paludan er nå pågrepet av politiet. Det kan den franske ambassaden i Danmark bekrefte. Han står på landets liste over de som blir overvåket for mulig terror. Det er fordi han knyttes til høyre-ekstremisme.

Nå får han ikke lov til å oppholde seg i Frankrike. Det skriver den franske avisen Le Point. I følge avisa skal Paludan ha planlagt å brenne Koranen i nærheten av Triumfbuen onsdag. Det varslet den danske ambassaden myndighetene i Frankrike om.

Tidlig om morgenen samme dag gikk politiet til aksjon. Paludan var da på et hotell i Paris.

Fem andre aktivister knyttet til Stram Kurs er pågrepet i Belgia. De er utvist fra landet. De får ikke reise inn i landet igjen på et år.

Ifølge BBC hadde de planer om å brenne Koranen i Molenbeek. Det er en bydel i Brussel der det bor mange muslimer.

Paludan selv har flere ganger brent Koranen i bolig-områder med høy andel muslimer. Det har skapt mye oppstyr.

Tidligere fredag ble to menn tiltalt. De skal ha forsøkt å drepe Rasmus Paludan i Danmark i sommer. Den ene er en 53 år gammel mann. Han tok seg gjennom en politisperring og viftet med en kniv. Det skjedde under en demonstrasjon i Åbyhøj 5. juni. En 41-åring er tiltalt for medvirkning, melder dansk TV2.

De ble pågrepet i juni. Begge de tiltalte har sittet i varetekt siden. Saken mot dem skal etter planen opp for retten i Aarhus 4. januar.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå