Verden

Demonstranter har tvunget seg inn i Kongressen i USA

Folk som støtter Donald Trump har stormet Kongressen i USA. Utenfor er det opprør. Soldater er på vei til Washington DC.

Bilder fra USA viser demonstranter inne i bygningen der Kongressen ligger. Det er i Washington i USA.

Demonstrantene vifter med flagg og plakater. De støtter president Donald Trump. Presidenten har to uker igjen i jobben. Men han godtar fortsatt ikke resultatet i valget. Han har oppfordret dem som støtter ham, til å protestere. Kongress-bygningen er USAs nasjonalforsamling. Der skulle Joe Biden godkjennes som president onsdag kveld.

Kongress-bygningen er nå stengt ned. Årsaken er demonstrantene inne. Utenfor er det sammenstøt. Politiet og folk som støtter Trump, braker sammen. Flere medier skriver at demonstranter har forsøkt å storme bygningen.

Kanalen CNN melder at en en kvinne er kritisk skadd. Hun skal ha blitt skutt i brystet på Kongressens område. Det sier to personer til kanalen. De vil ikke si navnet sitt.

Flere amerikanske medier skriver at har folk klart å ta seg inn i Kongressen. Samlingen i Kongressen ble plutselig avbrutt. Onsdag kveld skulle de behandle valgresultatet. Men dette ble plutselig stoppet. Sent onsdag beskytter vakter med våpen politikerne. Demonstrantene forsøker å ta seg inn i salen der de er.

Demonstrantene kommer til å bli i Kongressen hele natta. Det sier en kilde til kanalen CNN.

200 styrker fra Nasjonalgarden er på vei til Washington DC. Nancy Pelosi i Representantenes hus ba tidligere onsdag om hjelp fra soldater i Nasjonalgarden. Hun ville ha hjelp til å fjerne demonstrantene. Men hun fikk nei fra forsvarsdepartementet.

Donald Trump ba etter flere timer folk om å dra hjem. Han sa også at valget var stjålet fra ham.

Det var satt opp sperringer på baksiden av bygningen. Men demonstranter brøt seg gjennom. Politiet har forsøkt å holde dem tilbake. Det skriver nyhetsbyrået AP.

Det er lagt ut flere videoer på nettstedet Twitter. En journalist har lagt ut en. Videoen viser mange personer som beveger seg forbi barrikadene mens det blir ropt «USA, USA».

En mistenkelig pakke er også funnet i området, ifølge politiet på Capitol Hill.

To bygninger er blitt evakuert. Folk som jobber i Kongressen, har blitt bedt om å forlate bygingen.

Tusenvis av personer har møtt opp. De vil støtte til president Donald Trump og protestere mot valgresultatet. Donald Trump holdt en tale foran Det hvite hus. Han sa at han aldri vil gi seg. Eller si at han tapte valget.

Siste utgave

På forsiden nå