Verden
Bildet viser en mann og en dame som går forbi et veggmaleri av en gutt med munnbind i Brasil. Brasil håndterte korona-viruset dårligst i verden. Det viser en studie.

Dette landet håndterte korona dårligst

Brasil håndterte korona-pandemien dårligst i verdens. Mens New Zealand klarte seg best. Det viser en studie.

Lowy Institute i Australia har vurdert hvordan land håndterte korona-pandemien. De har vurdert 98 land etter seks kriterier. Det er blant annet tall på smittede, tall på døde og testing.

– Samlet sett viser disse tingene hvor godt eller dårlig landene har håndtert pandemien. Det står det i rapporten fra instituttet.

De har målt hvor godt landene håndterte korona-viruset. Det var i de 36 ukene etter at de første 100 ble meldt smittet.

Brasil håndterte korona aller dårligst, ifølge rapporten. Mens New Zealand klarte seg best.

New Zealand startet tidlig med strenge tiltak. Også Vietnam, Taiwan, Thailand, Kypros, Rwanda, Island, Australia, Latvia og Sri Lanka klarte seg bra.

På bunnen av lista ligger Brasil. De er fulgt av Mexico, Colombia, Iran og USA. Flere enn 220.000 har dødd av korona i Brasil. Bare USA har flere døde. Der har over 439.000 dødd av viruset, ifølge nettstedet Worldometers.

Norge er på 18. plass i kåringen. Vi er like bak Finland. Danmark havner på en 23.-plass for sin håndtering. Mens Sverige er nummer 37. Det viser oversikten til Lowy Institute.

Land øst i Asia og i Oseania har håndtert pandemien best. Det viser studien. Det er til tross for at utbruddet startet i Kina. Men Kina er ikke med i studien. Årsaken er at de mangler offenlig informasjon om testing.

I Nord- og Sør-Amerika har utviklingen blitt verre og verre. De har seks av de sju verste landene på listen.

Blant de såkalte G7-landene gjorde Japan det best. De er på 45. plass. Så kommer Tyskland, Italia, Canada, Storbritannia, Frankrike og USA.

Mer fra Verden

På forsiden nå