Verden
Bildet er fra utsiden av et hotell. Det står mange ambulanser og personer utenfor. Det er tatt etter at terrorister angrep et hotell i Mogadishu i Somalia.

Mange ble drept i angrep på hotell i Somalia

Det er litt over en uke til Somalia skal velge president. Søndag angrep terrorister et hotell hvor det ofte er mange politikere.

En væpnet gruppe angrep et hotell i Mogadishu søndag kveld. De skal være fra terror-gruppa al-Shabab. Det sier al-Shabab på sin egen radio-kanal. Angrepet startet med en bombe foran hotellet. Det er uklart om det var en selvmords-bomber eller om bomba var i en bil. En gruppe angrep og skjøt deretter mot hotellet.

Det er meldt om ulikt antall døde etter angrepet. Nyhetsbyrået DPA melder at det er minst 17 døde. Kanalen BBC melder om ni døde. Nyhetsbyrået Reuters melder at det er ukjent hvor mange som faktisk er drept.

Ifølge BBC skal det ofte være mange viktige politikere på hotellet. Slik var det også søndag kveld. Hotellet er i et område med bedre sikkerhet enn andre deler av Mogadishu. Det er også nær flyplassen i byen.

Det er soldater fra USA i byen. De skal bidra til å holde orden og hjelpe til med å stoppe terror. Men de skal reise hjem. Det bestemte Donald Trump før han sluttet som president i USA.

Somalia har planer om å ha valg 8. februar. Da skal de velge hvem som skal være president.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå