Verden

Sudan har fått ny regjering

Sudan har fått ny regjering. Det skjer etter at myndighetene og opprørere ble enig om å dele makta.

I fjor ble regjeringen og opprørere enige om en avtale. Nå har Sudan fått en ny regjering, med ministre fra opprørsgruppa. Den nye regjeringen ble godkjent i Khartoum onsdag. Det var store protester i flere byer i landet på samme tid. Landet sliter med store økonomiske problemer. Det er også årsak til protestene.

Flere steder har det blitt opptøyer. Det har ført til at myndighetene har innført portforbud. De har også stengt skoler.

Sudan har hatt to regjeringer på mindre enn to år. Omar al-Bashir mistet makten i landet i april 2019. Det skjedde da militæret tok makten. Det var en følge av store protester med krav om demokrati i landet.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå