Verden
Bildet viser politi og kriminalteknikere som jobber på en adresse i Holbæk lørdag 6. februar 2021.

13 pågrepet for planer om terror i Danmark

Til sammen 13 personer er pågrepet i en sak om terror i Danmark. Sju av dem er siktet for å ha planlagt et terror-angrep.

Politiets Efterretnings-tjeneste (PET) gjennomførte en stor aksjon på Sjælland i Danmark. Det skjedde fra 6. til 8. februar.  Sju personer er varetekts-fengslet. De er siktet for å ha planlagt et terror-angrep. Eller for å ha hjulpet til med et forsøk på terror-angrep.

Påtalemyndigheten mener de har skaffet seg våpen og ingredienser til sprengstoff. Eller at de har hjulpet til med dette. Torsdag ba politiet om varetekt for seks andre personer. Én person er også pågrepet i Tyskland.

– Saken viser dessverre at terror-trusselen mot Danmark fortsatt er alvorlig. Men vi har et dyktig og årvåkent politi. De har vist at de passer på oss, sier Nick Hækkerup. Han er justisminister i Danmark.

Han takker også tyske myndigheter. De har samarbeidet med PET i etterforskningen.

Bladet Der Spiegel og flere andre tyske medier skriver om saken. De skriver at tre syriske brødre ser ut til å være hoved-mennene.

To av brødrene skal være pågrepet i Danmark. Mens den tredje skal være pågrepet i Hessen i Tyskland.

Forrige helg ble det skrevet en ordre om å pågripe tre menn. Det sier en talsmann for påtalemyndigheten i byen Naumburg. Mennene er anklaget for å ha kjøpt ingredienser i januar. De kan brukes til å lage sprengstoff.

Politiet har funnet kjemikalier da de sjekket en bolig i byen Dessau. De har også funnet kjemikalier i Danmark. De fant også et hjemmelaget flagg i boligen i Dessau. Det hadde symbolet til terror-gruppa IS, skriver Der Spiegel.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå