Verden
Bildet viser Brasils president Jair Bolsonaro. Han ber brasilianere slutte å sutre over korona. Han sier at landet ikke kan stenges ned.

Bolsonaro ber folk i Brasil slutte å sutre over korona

President Jair Bolsonaro ber folk i Brasil om å slutte med sutring over korona. Han kommer med ny kritikk av smittevern-regler.

Jair Bolsonaro er Brasils president. Han ber folk i landet om å slutte å sutre over korona. Det sier han mens smitten har gjort at sykehusene snart ikke klarer mer.

Torsdag døde det høyeste antall mennesker i Brasil av korona i løpet av ett døgn. Det skjedde for andre dag på rad, ifølge Brasils helse-myndigheter.

Det har gjort at mange byer og delstater har stengt ned.

– Slutt å sutre. Hvor lenge skal dere gråte om dette? Hvor lenge skal dere bli hjemme? Hvor lenge skal dere fortsette å holde alt stengt? Folk orker det ikke mer, sa Bolsonaro. Det var  på en seremoni for en ny jernbane i delstate Goais. aten Goais.

– Vi beklager dødsfallene. Men hvordan skal det gå med Brasil om vi bare stenger alt, spurte han.

Nesten 260.000 mennesker har dødd med korona i Brasil. Bare USA har flere døde. Det bor 212 millioner mennesker i landet. Den siste uka har det dødd mer enn 1.300 mennesker i snitt hver dag. Det er i løpet av den siste uka.

En ny variant av viruset er litt av årsaken til at smitten har økt kraftig. Varianten ble oppdaget i byen Manaus i Amazonas. Forskere tror den kan være mer smittsom. Og at vaksiner virker dårligere mot den.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå