Verden
Bildet er av hvite telt. Det er natt. Bildet er av en midlertidig leir for migranter på Tenerife.

Mange flere migranter til Kanariøyene i år

Kystvakta i Spania måtte redde mer enn hundre migranter i helga. Det skjedde på havet ved Kanari-øyene. I år har det kommet flere migranter til øyene enn i fjor.

107 migranter måtte reddes fra båter ved Kanari-øyene. De fikk hjelp av kystvakten sier myndighetene i Spania.

56 menn fra land fra Sahara ble reddet lørdag. De var like ved øya Tenerife. 49 menn og to kvinner ble reddet ved øya Gran Canaria søndag.

2.341 migranter har reist til øyene i januar og februar i år. Det er 112 prosent flere enn i de to første månedene av 2020. Øyene er en del av Spania, og er vest for Marokko. Det er en økning på 112 prosent fra samme periode i fjor.

I fjor kom litt over 23.000 migranter til øyene. Det er åtte ganger flere enn i 2019. Det kan ha blitt flere fordi Spania gjør mer for å hindre migranter i å krysse Middelhavet.

Flere tusen mennesker bor i midlertidige leirer på Kanari-øyene. De blir etterhvert flyttet til hoteller eller leirer som er bygget av forsvaret.

Fra Marokko til øyene er det over 100 kilometer på det korteste. Men det er farlig å reise. Årsaken er at det er sterke strømmer i havet. Det er også mange personer i båtene. Disse er ofte i dårlig stand.

Les også: Her kommer båtflyktninger til feriestrand

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå