Verden
Bildet viser prins William og Kate

Prins William sier den britiske kongefamilien ikke er rasistiske

– Vi er slett ikke en rasistisk familie, sier prins William. Han svarte på opplysninger broren prins Harry og hertuginne Meghan kom med i et intervju.

Storbritannias prins William sier familien hans ikke er rasistiske.

Han sa dette under et besøk på en skole i London torsdag. Prins William var der sammen med kona Kate. Skolen ligger i et område der det bor mange med bakgrunn fra ulike minoriteter.

– Vi er ikke en rasistisk familie, sier han. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Kommentaren var et svar til prins Harry og kona Meghan. De anklaget kongefamilien for å være rasistiske. Det sa de i et intervju med Oprah Winfrey. Det ble sendt natt til mandag, norsk tid.

Meghan sa at noen i kongefamilien var bekymret for hudfargen til barnet deres. Hun sa ikke hvem i kongefamilien som hadde sagt dette.

Det er første gangen etter intervjuet at noen fra kongefamilien svarer om akkurat dette. Prins William har ikke snakket med prins Harry. Men han sier at han har planer om å gjøre det. De er brødre.

Dronning Elizabeth har sagt at kongefamilien er lei seg over å få høre om utfordringene til prins Harry og hertuginne Meghan. Det sto i en uttalelse på vegne av dronning Elizabeth.

Hun sa også at hele kongefamilien er lei seg. Det er etter å ha fått vite hvor vanskelige de siste årene har vært for de to.

– Harry, Meghan og Archie vil alltid være høyt verdsatte familiemedlemmer, står det i uttalelsen fra Buchingham Palace, som er det britiske slottet.

Mer fra Verden

På forsiden nå