Verden

Mintes 30.000 døde i New York

30.000 mennesker er døde av korona-viruset i New York i USA. Søndag ble de minnet i en egen seremoni.

Korona-pandemien har vært mest alvorlig for byen New York i USA. Over 30.000 mennesker er døde av korona i byen. Søndag mintes befolkningen og ordføreren dem som er døde.

– Flere newyorkere har mistet livet enn i andre verdenskrig, Vietnam-krigen, orkanen Sandy og 11. september til sammen. Alle familier er berørt på sitt vis. For mange familier er smerten fortsatt frisk i minnet, sa Bill de Blasio. Han er ordfører i New York. Før talen var det et øyeblikks stillhet til minne om de døde.

Blasio snakket varmt om  helsearbeidere. Han kalte dem helter for å ha reddet andres liv. Med de alvorlige følgene det fikk for noen. Minne-seremonien var ett år etter den første regisrterte korona-smittede i New York.

Seremonien ble sendt digitalt. Symfoni-orkesteret New York Philharmonic spilte foran tente lys på Brooklyn Bridge. Store bilder i svart og hvitt ble vist på broen. Bildene var av newyorkere som har dødd som følge av pandemien.

De Blasio har fått kritikk. Mange mente at han handlet for sent da koronaen kom. New York ble byen som viruset raskt spredde seg ut fra i USA.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå