Verden
Bildet er av en kvinne som har munnbind. Hun prater i mobiltelefon mens hun går langs en vegg. Det er en grafitti av et munnbind på veggen.

Flere blir smittet av muterte virus i India

Forskere har funnet dobbel mutasjon av korona i India. Men den virker ikke å være mer smittsom eller farlig, sier en annen forsker.

Mange flere blir smittet med korona i I India. Landet sliter med å få kontroll på smitten. Torsdag ble over 50.000 smittet. Det viser tall fra Worldometer. Det er mest til nå etter at det ble mer smitte i landet.

Leger har undersøkt hvilken type korona som folk er smittet med. Flere er smittet med de mer kjente mutasjonene av viruset. Det ble funnet varianter fra Storbritannia, Sør-Afrika og Brasil. Men de fant også en ny mutasjon. Flere prøver viste at folk var smittet med en dobbel mutasjon.

Helsemyndighetene sier flere er smittet med et mutert virus. De har sammenlignet med tall fra desember. De sier Maharashtra skiller seg ut. Der er det et ukjent mutert virus hos 15 til 20 prosent av alle som er smittet. Maharashtra er delstaten med nest flest innbyggere i India. De har også funnet en ny dobbel mutasjon av korona.

– En dobbel mutasjon som dette kan gjøre at flere kan bli smittet av korona, sier myndighetene. Men de sier også at det er behov for mer forskning på dette.

Jeremy Kamil forsker på smittsomme virus. Han gjør det ved Louisiana State University. Kamil sier den nye varianten har mye til felles med andre og mer kjente mutasjoner. Men så langt virker den verken mer smittsom eller farlig, sier han til kanalen BBC.

Han sier også at det er slutt på at mutasjoner er noe uvanlig ved korona nå. De muterte variantene har tatt over. Det gjør at det kommer mutasjoner på de muterte virusene. Det er det som er en dobbel mutasjon, sier Kamil.

Frykten er at et mutert virus kan være mer smittsomt eller farlig. Men det er også frykt for at det kan smitte folk som har hatt korona før eller er vaksinert. De vil trolig bli mindre syke. Men det kan bli et problem for sårbare grupper. De kan da bli smittet gjennom andre.

Kamil sier den doble mutasjonen neppe vil virke slik. Men han sier også at det er behov for å forske mer.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå