Verden
Bildet er av et flagg fra Nord-Korea på en flaggstang. Det er også en mur med piggtråd-gjerde på toppen.

Nord-Korea skal ha skutt opp to nye raketter

Sør-Korea og USA mener noe ble skutt opp fra Nord-Korea natt til torsdag. Japan sier det skal ha vært raketter.

Både USA og Sør-Korea jobber med å finne ut mer om oppskytninger. Den skjedde på kysten øst i Nord-Korea.

Militære ledere i Sør-Korea sier det ble skutt opp noe de ikke vet hva er. De ble sendt østover i og skal ha falt ned i Japanhavet.

Yoshihide Suga er statsminister i Japan. Han sier det skal ha vært raketter. sier at de to prosjektilene var ballistiske missil. Det er en type rakett-våpen. De kan fly langt, og er ofte over atmosfæren. Suga sier Japan fordømmer det han kaller en test av våpen, melder nyhetsbyået DPA.

– Oppskytningen er en trussel mot fred og stabilitet i vårt land og regionen. Det er et klart brudd på FNs sanksjonene, sa han.

Det er en stund siden Nord-Korea har testet slike raketter. Det har ikke skjedd siden Joe Biden tok over som president i USA, ifølge nyhetsbyrået AFP og Reuters.

Nord-Korea skjøt også opp to raketter søndag. De ble sendt mot Kina i vest. Det skjedde bare noen få dager etter at Antony Blinken og Lloyd Austin besøkte regionen. De er utenriksminister og forsvarsminister i USA.

Nord-Korea har atomvåpen. Men de har fått flere forbud fra Sikkerhetsrådet i verdens-organisasjonen FN. De får ikke lov til å lage seg ballistiske missil. Det har de likevel gjort de siste årene. De har også testet missiler som skal kunne nå USA.

Nord-Korea har ikke utført en atom-prøvesprengning siden september 2017. Landet har fått stadig flere sanksjoner fra FN. Mye av det er fordi de jobber med sitt atom-program.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå