Verden
Bildet er av flyktninger som bor midlertidig i restene av en skolebygning. Det er bar betong og ingen vegger.

FN sier to flyktning-leirer i Tigray er helt ødelagt

To leirer for folk på flukt fra Eritrea er ødelagt. Det sier FN.

Shimelba og Hitsats er to leirer i Tigray i Etiopia. De var for folk som var på flukt fra Eritrea. Begge leirene er helt ødelagt, sier folk fra verdens-organisasjonen FN. Ingen fra FN har fått vært der siden november.

– Begge leirene var helt ødelagt. Alt var plyndret og utsatt for hærverk, sier Boris Tsjesjirkov til media i Genève. Han er talsperson for høy-komissæren for flyktninger (UNHCR). Det er en egen del av FN.

Mange av bygningene i Hitsats var brent ned. Tsjesjirkov sa at UNHCR er dypt bekymret for hva som skjer med flyktningene som har bodd i leiren. De har vært nødt til å reise fra leirene.

Det bodde rundt 20.000 flyktningene i Hitsats- og Shimelba-leirene. Rundt 7.000 av dem har reist videre til flyktningleirene Mai Aini og Adi Harush. Noen har klart det selv, og noen har fått hjelp av myndighetene i Etiopia.

FN har også besøkt byen Shiraro. Der bor det flere flyktninger som er spredt rundt omkring. De har umiddelbart behov for sikkerhet og støtte, mener FN.

De skal også reise tilbake til området igjen litt senere. Da skal de få en oversikt over hvor mange flyktninger som bor der. De skal også vurdere om det er mulig å få til en avtale om å flytte flyktningene til et annet område.

Tigray er helt nord i Etiopia. Det har vært et isolert område siden november. Det har vært krig der. Den har vært mellom soldater fra regjeringen og fra en gruppe som vil at Tigray skal være et eget land. De kaller seg TPLF. Flere organisasjoner mener det kan ha skjedd massakrer i området. De frykter også at det kan ha skjedd andre krigs-forbrytelser.

Det var også soldater fra Eritrea i området. Ifølge presidenten i Etiopia reiste de ut fra området fredag.

Mer fra Verden

På forsiden nå