Verden
Bildet viser den russiske politikeren Aleksej Navalnyj. Han begynte å sulte seg onsdag. Han er i fengsel.

Navalnyjs helse er dårlig

Aleksej Navalnyj har feber og hoster. Men han fortsetter å sulte seg i fengselet.

Onsdag begynte den russiske politikeren å sulte seg i protest. Han er i fengsel øst for hovedstaden Moskva. Nå er helsa hans blitt dårligere. Han skal ha feber og kraftig hoste. Likevel fortsetter han å sulte seg. Det sier han på nettsamfunnet Instagram.

Tre andre innsatte i fengselet har allerede blitt fraktet til sykehus. De har sykdommen tuberkolose. Navalnyj har fått helsehjelp, ifølge avisa Izvestia. 44-åringen ble undersøkt for tegn på sykdom i luftveiene og feber. Han er også testet for korona.

Navalnyj blir overvåket helsepersonell, sier fengsels-myndighetene.

Olga Mikhailova er advokaten til Navalnyj. Hun sier sier at Navalnyj har mistet 13 kilo siden han kom til fengselet. Det melder det uavhengige nyhets-nettstedet Dozhd.

Navalnyj skal ha gått ned åtte kilo allerede før han begynte å sulte seg. Det var som protest mot mangel på helsehjelp. Han har i en tid sagt ifra om sterke smerter i ryggen. Og lammelse i et av beina.

Navalnyj er en kritiker av regjeringen i Russland. Han er i fengsel for å ha brutt vilkårene for en tidligere dom. Det var mens han var innlagt på et sykehus i Berlin i Tyskland i fjor. Han ble lagt inn etter å ha blitt forgiftet med nervegift. Han soner dommen i en straffekoloni. Den er kjent for hard disiplin.

Mer fra Verden

På forsiden nå