Verden
Bildet er av en flaske med vaksine fra AstraZeneca.

Stans i test av koronavaksine på barn

Det har blitt gjort en test av koronavaksine på barn i Storbritannia. Testen er nå stanset inntil videre.

Universitetet i Oxford har hatt ansvaret for testen. De sier de har tatt pause, ifølge kanalen Sky News. Testen har blitt gjort med koronavaksine fra AstraZeneca. Testen er stanset fordi det blir undersøkt om noen voksne kan ha blitt syke og dødd av vaksinen. En sjef i EMA mener at vaksinen kan ha ført til blodpropp hos voksne. 

Universitetet mener det er trygt å teste vaksinen på barn, sier en talsperson. Testen er stanset inntil videre. Den kan starte igjen når vaksinen er vurdert av legemiddel-tilsynet (MHRA) i landet. De skal prøve å finne ut om den kan føre til blodpropp hos voksne.

Mange har fått vaksine mot korona i Storbritannia. 18 millioner mennesker har fått den som er laget av AstraZeneca. Det er meldt om at 30 personer har fått blodpropp etter at de ble vaksinert. Sju er døde.

EMA er legemiddel-tilsynet i Den europeiske union (EU). De skal denne uka vurdere om de skal gi nye råd om samme vaksine.

Mer fra Verden

På forsiden nå