Verden
Bildet er av to personer i mørk blå overdeler og med munnbind. Den ene setter en sprøyte med koronavaksine i armen på den andre.

Nesten 105.000 dansker fikk vaksine på én dag

Mandag testet Danmark om de kan klare å vaksinere mange nok på kun én dag. Da fikk nesten 105.000 personer en dose.

Mandag ble det satt 104.824 vaksiner mot korona i Danmark. De ville finne ut hvor bra det ville virke å vaksinere så mange på en gang. Slik kan de bli bedre til de får langt flere doser. For da skal stadig flere få vaksine.

– Nå skal vi vurdere hva vi kan lære av dette. Så er vi klare for å fortsette jobben med å vaksinere folk. Jeg vil rose alle som var med på denne store testen. Takk for innsatsen. Vi fortsetter jobben, skriverMagnus Heunicke på Twitter. Han er helseminister i Danmark.

Folk møtte opp på 68 ulike sentre for å delta i testen. Den skjedde i alle de fem regionene i Danmark. Testen skal sørge for at alle nødvendige systemer er i orden til landet skal starte masse-vaksinering. Målet er at de skal være klare så snart produsentene klarer å levere flere doser.

De fleste regionene meldte at testen gikk bra. Men noen steder var det kø i perioder. Andre steder var det trøbbel med IT-systemer der det blir registrert hvem som har blitt vaksinert.

Ved et vaksinasjons-senter i København måtte folk vente i over én time. Ifølge Region Hovedstaden var årsaken at folk møtte opp i for god tid.

Så langt har 15,1 prosent av befolkningen fått minst én dose. 7,7 prosent har fått de dosene de må ha for å være vaksinert.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå