Verden
Bilde 1 av 2

Skogbrann i Cape Town sprer seg raskt

Studentene flyktet til fots fra brannen på universitetet. Store deler av universitetet er ødelagt. Nå spres brannen seg mot sentrum.

Søndag morgen startet en skogbrann i Cape Town i Sør-Afrika. Den startet ved et nabolag og har spredt seg med vinden. Tørke i landet øker faren for brann.

Brannen har ødelagt store deler av Universitetet i Cape Town (UCT). Bygninger på området står i ild, og en historisk vindmølle brenner.

Flere hundre studenter er evakuert. De måtte løpe fra universitetet. Det melder journalister som er til stede. Biblioteket er rasert. Mange bøker og arkiver er ødelagt i brannen. Bilder viser flammer og røyk som velter fram fra tak og vinduer i bygget.

Vinden presser brannen videre mot sentrum av storbyen Cape Town.

– Brannen er ikke under kontroll. Vinden er det største problemet. Den gjør det også vanskelig med slukking fra lufta, sier Jermaine Carelse i brannvesenet.

Over hundre brann-mannskaper og andre rednings-folk er med på å slukke brannen. Minst én brannmann er skadd. Det er også fire helikoptre som deltar i sluknings-arbeidet.

Årsaken til brannen er ukjent. Men én person er satt i forvaring, melder politiet. Ingen er meldt savnet eller døde i brannen.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå