Verden

Rakettangrep mellom Syria og Israel

Forsvaret i Israel skjøt natt til torsdag raketter over grensa mot Syria. Det skjedde etter at det ble skutt fra Syria mot Israel.

Det første angrepet skal ha skjedd ved byen Dimona. Luftvern-alarmen ble utløst da en rakett ble skutt inn i landet, ifølge forsvaret i Israel. Senere kom det en melding om en rakett skal ha truffet bakken ved byen Abu Kareni. Den ligger nær Dimona og Negev-ørkenen. Der har Israel et atomanlegg.

Ingenting skal ha blitt ødelagt. En luftverns-robot skal ha skutt mot et fly fra Israel. Men raketten skal ha bommet. Det var da den kom inn over grensa til Israel, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Forsvaret i Israel sier de skjøt tilbake. De skjøt opp flere raketter mot luftverns-roboter i Syria. Fire soldater i Syria skal ha blitt såret av det angrepet, ifølge det Sana. Det er det statlige nyhetsbyrået i Syria.

Natt til torsdag ble det snakket om at rakettangrepet kunne handle om noe annet. Israel og Iran har hatt en konflikt de siste ukene. Det er to uker siden en mindre eksplosjon skjedde i Natanz-anlegget i Iran. Iran hevder Israel har skylda for den. Anlegget blir brukt til å anrike uran. Det kan brukes til brensel i atomkraft, eller til atomvåpen.

Israel har startet et stort prosjekt i nærheten av Dimona. De bygger noe ved det gamle atom-anlegget. Det skjer på et område med størrelse som en fotballbane. Det viste bilder fra en satellitt.

Anlegget skal ha store laboratorier under bakken. Det som skjer der skal være viktig for atomvåpen-programmet til Israel. Det er ukjent hva det nye anlegget skal bli brukt til. Regjeringen i Israel har sagt nei til å svare på spørsmål om det.

Israel har aldri offisielt sagt at landet har atomvåpen.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå