Verden
Bildet viser redningsfolk ved Meron-fjellet i Israel

Over 40 døde under jødisk feiring

Minst 44 mennesker er døde og mange er skadd etter en religiøs feiring i Israel.

Minst 44 mennesker er døde og 150 er skadd etter en jødisk religiøs fest i nord i Israel.

Medier i Israel mener at opp mot 100.000 menneksker var samlet ved Meron-fjellet. De feiret den jødiske høytiden lag baomer.

Ifølge politiet ble det panikk da noen av deltakerne skled og falt i noen trappetrinn. Det skal ha ført til at mange falt. Et vitne sier til avisa Haaretz at folk falt og tråkket på hverandre. Alt skal ha skjedd veldig fort.

Bilder fra stedet viser flere tildekkede lik på bakken. Redningsmannskap slet med å få løs folk som satt fast, fordi det var så mange mennesker der.

Ulykken skjedde etter midnatt natt til fredag. Hvert år samles mange mennesker ved Meron-fjellet for å feire. De fleste av dem er ultraortodokse jøder. Høytiden er til ære for Shimon Bar Yochai, som levde i det andre århundre, og ligger begravet i området.

Dette er den første store religiøse samlingen i sitt slag som blir holdt etter at Israel fjernet nesten alle korona-reglene.

Statsminister Benjamin Netanyahu kaller hendelsen for «en stor tragedie». Han sier at alle ber for ofrene.

Myndighetene hadde advart folk fra å dra dit. De hadde satt en grense på 10.000 mennesker, men omtrent ti ganger så mange dukket opp.

Mer fra Verden

På forsiden nå