Verden
Bildet viser et valgmøte med Modis tilhengere samlet til valgmøte.

Mindre tillit til statsministeren i India

Korona-viruset herjer i India. Samtidig driver statsministeren valgkamp. Mange innbyggere er kritiske til måten han har håndtert pandemien.

For femte dag på rad har over 3.000 dødd med korona i India. Tallet på antall døde nærmer seg 220.000 der. I tillegg blir trolig mange dødsfall ikke oppdaget av myndighetene. Det er katastrofe i landet.

Mange velger å beholde syke slektninger hjemme. De tror det gir bedre mulighet til å overleve enn å prøve å få dem inn på sykehus. Sykehusene er fulle. Folk dør som følge av mangel på oksygen. Og få er vaksinert. Flere land sender både penger og utstyr for å hjelpe.

Folk i India blir mer og mer misfornøyd med statsminister Narendra Modi. Han leder det hindu-nasjonalistiske partiet BJP. Søndag tapte de lokalvalget i Vest-Bengal. Det ble sett på som et barometer for hva folk synes om statsministerens håndtering av korona.

Modi er blitt sterkt kritisert for håndteringen av pandemien. Spesielt for å ha fjernet regler og tillatt større samlinger av folk for tidlig. Kritikerne mente han åpnet for å kunne ha en effektiv valgkamp.

Han har arrangert mange valgmøter før lokalvalget. Der har mange folk samlet seg. Mange mener at dette har bidratt til å spre smitte. Det kan være en av grunnene til at smitten har økt enormt i India i det siste.

Senest 20. april oppfordret Modi delstatene i India til å unngå å stenge ned. Samtidig advarte han mot alvoret i situasjonen.

Selv om partiet hans tapte lokalvalget i flere delstater, får han trolig være statsminister fram til 2024. Da er perioden hans over.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå