Verden

Serbia lover folk penger for å vaksinere seg

Det har blitt mindre interesse for en korona-vaksine i Serbia. Presidenten i landet lover nå penger til de som blir vaksinert i mai.

Så langt er det gitt korona-vaksine til 1,3 millioner personer i Serbia. I det siste har folk blitt mer skeptisk til vaksinen. Færre er ivrige etter å bli vaksinert. Nå har presidenten en plan for hva som skal til for å få folk interessert igjen.

Folk som er vaksinert med minst en dose før 31. mai skal få 3.000 dinarer. Det er omtrent 300 kroner. Ifølge nettavisen Euronews er det rundt fem prosent av en normal månedslønn i Serbia. Alle over 16 år kan få beløpet én gang. De som ble vaksinert før mai, kan også få like mye.

Aleksandar Vucic er president i landet. Han sier til lokale medier at han vil belønne folk som tar ansvar. Vucic håper at tre millioner til vil bli vaksinert i mai. Det bor sju millioner mennesker i landet. Da vil Serbia ha vaksinert minst 55 prosent av landet med minst en dose.

Til nå har 22 prosent av befolkningen fått to doser. Det er langt flere enn i Den Europeiske Union (EU) med ni prosent. Årsaken er at Serbia også bruker vaksiner fra Kina og Russland. De er ikke godkjent for bruk i EU.

Mer fra Verden

På forsiden nå