Verden
Bildet viser folk som står og ser på kremeringsbål i India.

Dobbelt så mange kan ha dødd av korona

Dobbelt så mange som de offisielle tallene kan ha dødd av korona i verden. Det viser en ny studie.

Så mange som 6,9 millioner mennesker kan ha dødd av koronav-viruset i verden. Det er mer enn dobbelt så mange som de 3,2 millionene som er registrert av Johns Hopkins-universitetet.

I USA kan 905.000 ha dødd av korona. Det viser tall som forskere ved University of Washington har kommet fram til. Det offisielle tallet nå er 580.000.

De offisielle tallene på døde er nært knyttet til hvor mange som er testet i hvert land. I tillegg kan det være mange andre årsaker til at de offisielle tallene er så lave. Blant annet at dødsfall andre steder enn på sykehus ikke er talt med. Eller at døde pasienter ikke er testet for korona.

Forskerne tror det er størst forskjell i India. Det er mellom de virkelige tallene og de som er registrert. Der kan det være tre ganger så mange døde som det offisielle tallet på 221.000. I Russland kan tallet være fem ganger så høyt. Der er det offisielle tallet 109.000.

Forskerne tror det er fem land der minst en halv million mennesker er døde av viruset. I tillegg til de tre nevnte, gjelder det også Brasil og Mexico.

Mer fra Verden

På forsiden nå