Verden
Bildet viser opptøyer i Jerusalem.

Over 300 skadd i demonstrasjoner i Jerusalem

Flere hundre er skadd ved Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem. Uroen der er den verste på mange år.

Fredag kveld stormet israelske styrker Haram al-Sharif i Jerusalem. Minst 200 palestinere og 18 israelske politifolk ble skadd. Uroen har fortsatt siden.

Mandag morgen meldes det om over 300 skadde. De aller fleste av dem er palestinere.

Volden har vart i flere dager. Uroen i gamlebyen i Øst-Jerusalem er den verste på mange år. Palestinske demonstranter kaster stein mot politiet, ifølge politiet selv. Israelsk politi skyter tåregass og sjokkgranater mot demonstrantene.

Omtrent 50 personer er innlagt på sykehus. Det melder hjelpe-organisasjonen Røde Halvmåne. I tillegg skal mange palestinere være pågrepet.

Det har vært urolig siden begynnelsen av ramadan. Israelsk politi sperret området i gamlebyen. Der pleier folk å samles under ramadan. Politiet vil hindre store samlinger med mennesker. Det har gjort palestinerne frusterte.

I tillegg har israelere som bor i Sheikh Jarrah gått til sak mot myndighetene. Flere familier kan bli kastet ut av husene sine der. Palestinere mener at israelske myndigheter forsøker å tømme Øst-Jerusalem. De mener de vil erstatte dem med israelske jøder.

Politiet mener at rundt 8.000 palestinere er på Haram al-Sharif. De vil hindre jøder som vil inn på området, ifølge avisa Haaretz. Politiet stanset mandag morgen omtrent 150 jøder som var på vei til plassen.

Mandag planlegger nasjonalistiske jøder en marsj gjennom palestinske boligstrøk. Marsjen går hvert år på denne dagen, som kalles Jerusalemdagen. Den er til minne om at området ble tatt av Israel i 1967. Marsjen provoserer palestinerne . Den kan gjøre konflikten enda verre.

Søndag advarte en israelsk general myndighetene mot å hindre marsjen.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå