Verden
Bildet viser skolebøker og notatbøker som ligger strødd etter eksplosjonen ved en skole i Kabul. En av bøkene har barnetegninger av en prinsesse.

Drept på vei ut fra skolen

Lørdag smalt tre bomber ved en skole i Kabul i Afghanistan. 85 personer ble drept. De fleste var skolejenter.

Søndag begravet sørgende familier sine kjære. Dagen før ble 85 personer drept i et terror-angrep mot en skole. Det skjedde i Afghanistans hovedstad Kabul. De fleste av de drepte var jenter.

147 personer ble skadd i angrepet. Det sier afghanske tjenestemenn til kanalen CNN.

Angrepet viser hvor ille framtiden kan bli. Til høsten skal USA og forsvars-samarbeidet Nato dra fra Afghanistan. Da har ikke regjeringens styrker lenger hjelp til å kjempe mot opprørere og terrorister. Flere frykter at det kan bli enda mer vold da.

Mange er sinte på regjeringen. De mener den har sviktet i å beskytte dem angrep.

De fleste av ofrene var tenåringsjenter. President Ashraf Ghani skylder på opprørsgruppa Taliban. Taliban nekter for at de utførte angrepet. Terror-gruppa IS har flere ganger før tatt ansvar for terror-angrep i bydelen. Men ingen gruppe har ennå tatt på seg skylden for dette.

Bombene smalt rett utenfor skolen på ettermiddagen. Da var mange av elevene på vei ut.

Først eksploderte en bilbombe. Flere elever løp ut av skolen i panikk. Da smalt to bomber til. Igjen på gaten lå blodige ryggsekker, skolebøker, døde og skadde.

Gutter bruker skolen på formiddagen. Mens på ettermiddagen er det jentenes tur.

– Jeg var sammen med klassekameraten min. Vi var på vei ut av skolen da eksplosjonen plutselig skjedde, forteller 15 år gamle Zahra.

– Ti minutter senere var det en ny eksplosjon. Og bare minutter etterpå enda en. Alle ropte og det var blod overalt. Og jeg kunne ikke se noen ting klart, sier Zahra.

Armen hennes er brukket av en splint. Venninnen ble drept.

Angrepet er blant de verste Kabul har opplevd.

Mer fra Verden

På forsiden nå