Verden
Bildet viser et ødelagt bygg og brannfolk i byen Holon utenfor Tel Aviv. Brannvesenet jobber etter at raketter ble skutt fra Gaza. Det skjedde natt til onsdag.

Hamas svarte med raketter etter angrep fra Israel

Hamas sier de har sendt over 200 raketter mot Israel. Det skjedde etter et angrep mot Gaza.

Natt til onsdag var det meldinger om angrep og sirener fra luftvern flere steder i Israel. Folk måtte dra til tilfluktsrom. Den palestinske organisasjonen Hamas sa at de hadde skutt over 200 raketter mot mål inne i Israel. Det var svar på angrep mot Gaza i de palestinske områdene.

Litt tidligere kom det meldinger om at israelske fly hadde bombet en ni etasjer høy bygning i Gaza. En drone hadde først kommet til området. Den hadde skutt fem varselskudd. Så bombet jagerfly bygget kort tid etter.

I bygningen var det leiligheter, en tannklinikk og flere medisin-produsenter. Den skal ha fått store skader.

Etter bombingen sa Hamas at 110 raketter var skutt mot Tel Aviv i Israel. Og at 100 til var skutt mot byen Beersheva. Det var svar på bombingen.

Minst to personer er drept i angrepene. En jente på 16 år og den 52 år gamle faren hennes døde. Det skjedde da bilen de satt i, ble truffet av en av rakettene i byen Lod utenfor Tel Aviv. Det melder avisa Haaretz.

Jenta døde på stedet, mens mannen døde senere på sykehus av skadene. I alt er nå fem personer drept og flere titall personer er skadd i Israel. Det er etter at konflikten mellom Hamas og Israel vokste i helgen.

I Gaza er minst 35 personer drept i angrepene fra Israel. Blant dem ti barn, ifølge helsemyndigheter i området. Over 200 er skadd. På Vestbredden ble en 26 år gammel palestinsk mann drept. Det skjedde da han havnet i en konflikt med politiet.

Det israelske forsvaret sier at de har drept to viktige personer fra etterretnings-tjenesten til Hamas.

Over 1.000 raketter er skutt fra Gaza siden mandag, sier den israelske hæren.

Onsdag morgen kom det igjen meldinger om raketter mot Israel. Denne gangen fra gruppa Islamsk hellig krig (jihad). Gruppa sier den har skutt 100 raketter mot mål i Israel.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå