Verden

Nekter for at de har soldater i Armenia

Armenia sier det er kommet ukjente soldater inn i landet. Aserbajdsjan nekter for at de har noe med det å gjøre.

Soldater fra Aserbajdsjan har tatt seg over grensa i sør. De er her for å ta over nye områder, sier Nikol Pashinyan. Han er statsminister i Armenia. Han sier det skjedde torsdag.

Han hevder at soldater fra nabolandet har gått tre kilometer inn i landet. Der skal de prøvd å få etablert seg ved innsjøen Sey Lich. Den er delt mellom begge landene.

– Dette er å tvinge seg inn på våre landområder. De gjør det for å svekke oss, sier Pashinyan. Han sier også at soldater fra Armenia har "svart på en måte som passer", ifølge magasinet Deutsche Welle.

Aserbajdsjan nekter for å ha sendt soldater inn i Armenia. De sier soldatene bare holdt vakt ved grensa.

De to landene har lenge vært uenige om hvor grensa mellom dem skal være. Så sent som i fjor høst var de i krig. Da handlet det om et område som heter Nagorno-Karabakh. Det er i Aserbadsjan, som vant krigen. Men området har blitt styrt av etniske armenere helt siden tidlig på 90-tallet. Rundt 6.000 personer ble drept i krigen.

Det er også her soldatene skal ha vært torsdag. Aserbajdsjan sier de er klare for å bidra til fred mellom landene. Det er også årsaken til at de ville ordne en grense. Men de mener at Armenia har svart på en provoserende måte.

Sist måned hevdet begge landene at det andre landet skjøt mot dem. Det skal ha skjedd ved grensa i Karabakh.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå