Verden
Bildet viser en syklon i India.

127 savnet etter syklon i India

Et skip sank da en syklon traff India. 127 mennesker er savnet.

Syklonen Tauktae traff India mandag. Den kraftige vinden førte til at et skip sank utenfor kysten av Mumbai. 127 personer er savnet.

Skipet var i drift for et oljeselskap. Totalt skal det ha vært 273 personer om bord. 146 mennesker ble reddet ut av skipet før det sank. Det melder forsvarsdepartementet. To redningsskip og flere helikoptre søker etter skipet.

Syklonen gjorde at flere veier ble til elver. Det skal ha vært vindkast på opp mot 185 kilometer i timen i Gujarat.

Det har ført til oversvømmelser, veltede trær og store skader. Flere tusen er drevet på flukt i landet. India er allerede ekstremt hardt rammet av korona.

Mandag morgen er det meldt om 20 døde av syklonen i India. Flere steder er det strømbrudd. I kystbyen Diu steg havnivået med tre meter.

I Mumbai ble flere hundre korona-pasienter flyttet til tryggere lokaler før syklonen kom. Flyplassen i byen ble stengt. Folk ble bedt om å holde seg innendørs.

Helsevesenet sliter allerede. Rundt 4.000 mennesker dør av korona-viruset daglig i India. Myndighetene jobber for å unngå strømbrudd på sykehusene og der de produserer oksygen.

Flere steder er vaksineringen satt på vent som følge av syklonen.

– Denne syklonen er forferdelig for millioner av mennesker i India. De er allerede hardt rammet av korona, sier Udaya Regmi i hjelpe-organisasjonen Røde Kors og Røde Halvmåne.

Organisasjonen hjelper med å evakuere av områder langs kysten. Og for at korona-pasienter skal være trygge.

Mer fra Verden

På forsiden nå