Verden
Bildet viser politiker Navalnyj i et møte i retten tidligere.

Navalnyjs helse er bedre

Helsa til Aleksej Navalnyj er bedre. Det skriver russiske medier. Politikeren holdt på å dø i en russisk arbeidsleir.

Aleksej Navalnyj er politiker for opposisjonen i Russland. Han soner en straff i en arbeidsleir. Der har han slitt med helsa. Han sultestreiket i tre uker. Årsaken var at han ikke fikk helsehjelpen han trengte. Han var så syk at det var fare for livet hans, ifølge advokaten.

Navalnyj er nå ved bedre helse og spiser som normalt, skriver flere russiske medier. Helsetilstanden hans skal ha stabilisert seg. Det skriver nyhetsbyråene RIA Novosti og Tass.

Navalnyj er 44 år gammel. Han har kritisert den russiske presidenten Vladimir Putin. I fjor ble Navalnyj forgiftet. Noen ga ham russisk nervegift. Han ble reddet av leger i Tyskland.

Navalnyj valgte å reise tilbake til hjemlandet. Han ble pågrepet av russisk politi. Det skjedde på flyplassen. Nå soner han en dom på 2,5 år i en arbeidsleir. Politiet mener han har brutt regler om å melde seg, en betinget straff han fikk i 2014. Dommen var basert på en svindelsak. Navalnyj sier den var falsk.

I vår førte han en over tre uker lang sultestreik med krav om bedre helsehjelp. Sultestreiken ble avsluttet på oppfordring fra legene og etter store støttedemonstrasjoner i Russland.

Mer fra Verden

På forsiden nå