Verden

Åpner grensen for vaksinerte turister

Hvis du er vaksinert, kan du reise til Spania. De har åpnet grensene. Myndighetene håper dette får i gang turist-næringen.

Hotell og restauranter er klare for turister. Og flyselskaper flyr igjen til Spania. Det har vært stor etterspørsel fra Storbritannia, Tyskland og Frankrike. Det sier Jose Luis Prieto. Han er leder for en forening for reisebyrå.

Flyplassen i Malaga har ventet rundt 20 fly mandag morgen. De reisende kommer fra flere steder i Europa. Berlin, Lille, Frankfurt og London. Mandag kan også cruiseskip legge til kai ved spanske havneanlegg.

– Spania er et trygt land å reise til. Det sier Carolina Darias. Hun er helseminister i Spania.

Turister fra Storbritannia må fortsatt være i karantene ved hjemkomst. Spania er fortsatt et rødt land i Storbritannia. Det vil si at de har for mange smittede per innbygger. Det har vært flere tiltak for å få turister fra Storbritannia til Spania. De har tilbudt å komme inn i Spania uten å ta test. Dette skjedde i slutten av mai. Britiske myndigheter skal ta en ny vurdering om situasjonen om tre uker.

– Jeg er skuffet over at Spania fortsatt er på rød liste hos Storbritannia, sier Carolina Darias.

Spania er et av de landene som er hardest rammet økonomisk, av korona-krisen. Turist-næringen har falt med 77 prosent. Dette regnes fra samme tidspunkt forrige år.

Regjeringen i Spania har et mål om å få 45 millioner turister inn til landet. Dette ønsker de at skal skje i løpet av året. I slutten av april hadde Spania registrert 1,8 millioner turister. Det viser offisiell statistikk. Det vil si at Spania er nødt til å få rundt 43 millioner turister til landet på cirka sju måneder.---

Korona-situasjonen i Spania

  • 3.7 millioner er smittet og 80 tusen er døde.
  • De har en flat smittetrend. Det vil si at de hverken går opp eller ned.

---Mer fra Verden

På forsiden nå