Verden
Bildet er av politi i Canada. De undersøker åstedet der en familie ble påkjørt av en mann i pickup.

Etterforsker mulig terror etter drap i Canada

En mann kjørte på en familie på fem personer i Canada mandag kveld. Fire ble drept. Politiet mener de ble drept fordi de var muslimer.

En mann på 20 år skal ha angrepet en familie på fem personer med bil. Han kjørte på dem. Fire er døde, og en er skadd.

Ifølge vitner skal han ha kjørt opp på fortauet for å treffe de fem, og så kjørt raskt fra stedet. De drepte er mellom 15 og 74 år. En gutt på ni år ble hardt skadd, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Det er ingen forbindelse mellom de drepte og gjerningsmannen, sier politet. De mener han angrep dem fordi de var muslimer.

– Vi tror han har valgt ofrene som følge av at de var muslimer. Vi forstår at det som har skjedd kan forårsake frykt og engstelse blant folk. Særlig muslimer, og for alle som er blitt utsatt for hat, sier Stephen Williams. Han er politisjef i byen der det skjedde. Den heter London, og er i staten Ontario.

– Det er bevis som tyder på at dette var noe han hadde planlagt. Motivet var trolig hat, sier Paul Waight. Han er innsatsleder i politiet i London.

Politiet ha siktet mannen for fire drap og ett forsøk på drap. Men siktelsen kan bli utvidet. Politiet vil også etterforske saken som mulig terror.

Mannen ble pågrepet på en parkeringsplass i byen. Da hadde han på seg en skuddsikker vest. Han skal ikke være kjent for politiet fra før. Han har ingen kjente kontakter med hat-grupper eller dommer mot seg, skriver Reuters.

Det nasjonale rådet for muslimer i Canada er forferdet over det som har skjedd. De sier at muslimer i landet har måttet føle altfor mye på islamofobi.

– Dette er et terrorangrep i Canada. Det bør bli behandlet som det, sier Mustafa Farooq. Han er leder i rådet.

Justin Trudeau er statsminister i Canada. Han sier at det er en grusom hendelse.

– Til det muslimske samfunnet i London. Og til muslimer over hele landet: Vit at vi står med dere. Islamofobi hører ikke hjemme i vårt samfunn. Dette hatet er forkastelig. Det må stoppes, skriver han på Twitter.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå