Verden
Tyske soldater har vanligvis rett på to bokser øl om dagen. Foto: Sven Hoppe/dpa via AP/NTB

Forbud mot å drikke alkohol

Tyske soldater i Afghanistan har fått et forbud mot å drikke øl. Det er lederen for de tyske styrkene som har gitt forbudet.

Tyske soldater har vanligvis et krav på to bokser øl per dag. Det kan også erstattes med tilsvarende mengde annen alkohol. Lederen for de tyske styrkene har nå gitt forbud mot å drikke alkohol.

Nå sitter de tyske soldatene med 22.600 liter alkohol, uten å vite hva de skal gjøre med det. Dette tilsvarer nesten 60.000 bokser med øl. Mesteparten av befolkningen i Afghanistan er muslimer, og drikker ikke alkohol. Dermed kan ikke de tyske styrkene selge ølet videre. Den kan heller ikke tømmes ut, da dette kan være med på å skade miljøet.

Saken er nå kommet frem til Christina Routsi. Hun er talskvinne for forsvars-departementet i Tyskland.

– Vi har funnet et selskap som kan transportere alkoholen ut av landet, samtidig med at tyske soldater trekker seg ut av landet i løpet av de neste månedene, sier Routsi.

Selskapet som frakter alkoholen skal selge dette videre. Det de tjener på salget skal dekke transport-kostnadene fra Afghanistan.

Det er 20 år siden USA og forsvars-organisasjonen Nato sendte soldater inn til Afghanistan. De gjorde dette for å få kontroll over terror-organisasjonen Taliban, som styrte landet. Nå skal Nato-styrkene være ute av landet i løpet av september.

– Den afghanske regjeringen er klar til å håndtere situasjonen. Det sa Jens Stoltenberg. Han er generalsekretær for Nato


Mer fra Verden

På forsiden nå