Verden
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Mer smitte i Russland

Det er mer korona-smitte i Russland nå enn i mars. Landet sliter med å få folk til å ta vaksinen.

Det siste døgnet ble det oppdaget 10.407 nye korona-smittede i Russland. Det er mer enn det var i mars. Samtidig er det vanskelig å få russere til å ta korona-vaksinen.

Bare fem land har mer smitte enn Russland nå. Noen mener myndighetene der prøver å skjule hvor mye smitte det er i landet. Det er også vist at dobbelt så mange er døde som det myndighetene sier. Det er vist av det russiske statistikk-byrået Rosstat.

Våren 2020 stengte Russland samfunnet. Siden da har det vært ganske åpent. Russland har laget fire ulike korona-vaksiner. Myndighetene håpet de skulle stanse pandemien. Likevel har bare 12 prosent av folk i Russland tatt en dose av vaksinen. Det utgjør 18 millioner mennesker.

President Vladimir Putin har oppfordret russerne til å vaksinere seg. 60 prosent sier de ikke har tenkt å vaksinere seg. Det viser en undersøkelse gjort av byrået Levada. Noen mener at dette er et tegn på at russerne har mistet tillit til myndighetene.
Mer fra Verden

På forsiden nå