Verden
Bildet er av helseminister Matt Hancock i Storbritannia. Han står foran en blå vegg. Hancock er ikledd en mørk dress, hvit skjorte og rødlig slips. Han er barbert og har kort hår. Han holder opp venstre hånd foran og på siden av ansiktet, og samler pekefinger og tommel. De andre fingrene er knyttet inn i håndflaten.

Mutert virus bidrar til mer smitte i Storbritannia

91 prosent av ny smitte i landet er med et mutert virus.

Storbritannia er det landet i Europa som har vaksinert flest mot korona. Men mange blir fortsatt smittet. Mye av årsaken er et mutert virus. Det blir kalt Delta-varianten av korona. Den ble først oppdaget i India.

Så mye som 91 prosent av alle nye som blir smittet har denne varianten. Det sa Matt Hancock torsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Han er helseminister, og har advart om denne varianten før. Det er fordi den fører til mer smitte. Det er sagt at den smitter 40 prosent lettere. Men det tallet kan være for lavt, sier en epidemolog.

Neil Ferguson mener den fører til mellom 30 prosent og 100 prosent mer smitte. Han tror det er rett å anta at Delta-varianten kan føre til rundt 60 prosent mer smitte. Han sammenligner da med den britiske varianten. Den førte også til mer smitte enn den første varianten av korona.

Det blir også oppdaget mer smitte i Storbritannia. De to siste dagene er det oppdaget over 7.000 nye smittede. Det er mer enn hva som har vært vanlig helt siden februar. Den siste uka har smitten økt med over 60 prosent, ifølge kanalen BBC. Det skjer selv om 60 prosent av voksne i Storbritannia har fått én dose med vaksine. 40 prosent er også helt vaksinert.Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå