Verden
Bildet er av folk som sitter bak benker som er stilt opp i en bue. I den åpne enden av buen står en kvinne bak en høy talerstol. Det er statsministeren i Danmark. Bildet er fra salen i Folketinget i landmark.

Enige om plan for områder med mange innvandrere

Danske politikere er enige om en plan. Den skal vare i ti år. Det kan føre til at mange med minoritets-bakgrunn kan bli nødt til å flytte.

Mange av innvandrerne i Danmark bor på samme sted. Det gjør at det kan bli en stor andel ikke-vestlige innvandrere i noen områder. Men det skal det bli slutt på, sier danske politikere. De har laget en plan som skal vare i ti år. Etter det skal ingen områder ha mer enn 30 prosent innvandrere eller barn av innvandrere.

– Det er helt avgjørende. Det må til for å sikre et velferdssamfunn hvor du møter folk som er ulik deg selv i hverdagen, sier Kaare Dybvad Bek. Han er innenriks- og boligminister.

Målet er å hindre at det blir egne samfunn på siden av samfunnet. Regjeringen er redd for hva som kan skje om de feiler. De tror at det kan føre til at det kan bli vanskelig å håndtere at landet har folk med ulik bakgrunn.

Planen vil gjelde for 100.000 innbyggere i Danmark. De bor i 58 områder i landet. Regjeringen måtte bli enig med fem partier for å få til avtalen.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå