Verden
Nord-Koreas leder Kim Jong-un advarte denne uka partifellene om at landets matsituasjon er vanskelig. Foto: KCNA via AP / NTB

Nord-Korea mangler mat

FN tror at omtrent 10,6 millioner mennesker i Nord-Korea trenger hjelp.

Asia — Mange land straffer Nord-Korea. De liker ikke myndighetenes atomprogram. Landet har lenge slitt med at det er lite mat til folket.

I 2020 ble økonomien enda verre. Korona-pandemien var en av årsakene. Stormer og flom var også med å gjøre situasjonen vanskeligere.

Kim Jong-un er leder i Nord-Korea. Han har sagt at økonomien er bedre i år. Den skal være 25 prosent bedre i industri-produksjonen. Det sa han i et møte i det nordkoreanske kommunist-partiet, ifølge det koreanske nyhetsbyrået KCNA.

Men det har vært flere utfordringer, ifølge lederen.

– Folkets matsituasjon begynner nå å bli anstrengt. Landbruks-sektoren klarte ikke å følge planen for produksjon av korn. Det var som følge av skadene fra tyfoner i fjor, sier Kim.

Kim fortalte om prosjekter som skal gjøre skadene av naturkatastrofer mindre. Han sa også at innhøstingen er første prioritet. I møtet ble også korona-pandemien diskutert.

Helsevesenet sliter og har lenge hatt mangel på medisin. Noen mener korona kan være farlig for landet. Nord-Korea stengte grensa i januar i fjor for å stansen smitte fra nabolandet Kina.

Landet har lenge sagt at det ikke har vært noen smitte i Nord-Korea. Noen tviler på at det stemmer. Men landet har brukt mye penger på å sperre grensen.

Handelen med Kina har nesten stoppet opp. Alt annet internasjonalt samarbeid og hjelp har strenge regler. Verdens-organisasjonen FN tror at omtrent 10,6 millioner mennesker i Nord-Korea trenger hjelp.

Kim Jong-un sa i april at folket burde forberede seg for «tidenes verste situasjon».

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå