Verden
Bildet viser en hånd som holder en sprøyte med vaksine mot korona.

Danmark skal begynne å vaksinere barn

Danske barn mellom 12 og 15 år skal få tilbud om vaksine mot korona. Det skal trolig skje fra september.

Danmark skal tilby vaksine mot korona til barn mellom 12 og 15 år. Det sier Sundhedsstyrelsen. Det er det danske helse-direktoratet. Barna vil trolig få vaksine fra september.

– Vaksinen er sikker for dem mellom 12 og 15 år. Og den har høy effekt, sier Søren Bostrøm på en presse-konferanse. Han er direktør for Sundhedsstyrelsen.

Han sier samtidig at han vil vite mer om sikkerheten for barn. Han tror kunnskapen om dette vil komme i løpet av de nærmeste ukene.

– Vi vil gjerne ha mer data når det gjelder barn. Det forventer vi å få utover sommeren. Fordi land som USA har tatt vaksinen fra Pfizer i bruk, sier han.

Sundhedsstyrelsen skal følge med på erfaringene fra andre land. Det er før de setter i gang med å vaksinere de yngste.

De mellom 12 og 15 år skal få tilbud om vaksinen etter at alle som er 16 år eller eldre er vaksinert. Det blir trolig i september.

Vaksinen fra Pfizer og Biontech er foreløpig den eneste som er godkjent for barn i denne alderen. Det gjelder i Den europeiske union (EU).

Folkehelse-instituttet (FHI) ønsker at barn med alvorlige problemer med helsa kan få vaksinen i Norge. Det sa de til kanalen NRK i begynnelsen av måneden. Men de sa at det foreløpig ikke var aktuelt med vaksine til alle mellom 12 og 15 år.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå