Verden

Snart får italienere gå ut uten maske

I fjor vår var Italia det landet i verden som slet mest med korona. Det siste året har det blitt strengere krav om å ha på ansikts-maske ute. Fram til nå.

28. juni skal folk i nesten hele Italia få gå ut og puste som vanlig. Da er det slutt på krav om å ha på maske. Fra mai i fjor var det et krav om å bruke det ute på steder med mange folk. Fra oktober har det vært et krav å ha det på så lenge du er ute av hjemmet.

Det aller meste av Italia er nå hvite, ifølge systemet Italia bruker. Det viser at det er lite smitte i det aller meste av landet, skriver Roberto Speranza på Facebook. Han er helseminister i Italia. Det er ett unntak. Det er i Valle d’Aosta som er nordvest i landet. Der bor det rundt 125.000 personer. Valle d’Aosta er eneste region som er i gul gruppe.

Folk bør fortsatt ha en maske hvis de skal delta på arrangementer der det er større sjanse for å spre smitte. Det kan være ved store samlinger av folk.

30 prosent av alle personer over 12 år er ferdig vaksinert mot korona i Italia.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå